facebookpixel

Ruud als coördinator op het Leidseplein in Amsterdam

Ruud als coördinator op het Leidseplein in Amsterdam

Doorzetter Ruud weer aan het werk in Amsterdam

Door: Marjolein

Voor deze blog sprak ik collega Ruud Hillebrand. Ruud is fietscoördinator via MB-ALL. Op het Leidseplein in Amsterdam. Ruud en zijn team zorgen ervoor dat het Leidseplein fietsvrij blijft. Dat is een uitdaging, zacht uitgedrukt. Maar het werk past goed bij Ruud, want het is sociaal, en hij werkt in de buitenlucht.

Ruud werkte namelijk 42 jaar als postbode. Tot zijn leven in 2013 een onverwachte wending nam. Op het Osdorpplein zakte hij in elkaar: hij kreeg een hartaanval. Ruud was toen 57 jaar. Hij had altijd gezond geleefd, waardoor zijn hartaanval compleet onverwacht was. Gelukkig kon hij nog gereanimeerd worden.

Zo’n vierenhalve week lag hij in het ziekenhuis. Van zijn hartaanval zelf en van de weken erna weet hij niets meer. Stap voor stap moest hij alles weer opbouwen. Waar hij voorheen enorm fit was, was zijn conditie erg slecht. “Vroeger noemde ze mij wel eens beer. Omdat ik zo breed was. Maar nadat ik uit het ziekenhuis kwam was ik al uitgeput van het lopen naar mijn auto.” In totaal duurde zijn revalidatie negentien maanden.

Ruud ging op zoek naar een nieuwe baan. Dat bleek al snel een lastige klus. De meeste vacatures waren fysiek te zwaar. Of werkgevers vonden hem te oud. “Ik had na een tijd zo’n pak aan brieven.” zegt Ruud terwijl hij duim en wijsvinger een paar centimeter uit elkaar houdt. Uiteindelijk kwam Ruud via een jobcoach in contact met Wendy Ebing van MB-ALL.

Nu werkt Ruud in het centrum van de stad waar hij geboren en getogen is. Ruud spreekt bezitters van fietsen en scooters aan en plaatst kaartjes op de verkeerd geparkeerde fietsen. Die verwijzen fietsers naar de fietsboten en fietsenstallingen rondom het plein. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat het drukke Leidseplein zo veel mogelijk fietsvrij is.

Soms is dat niet eenvoudig. Er zijn Amsterdammers die al jaren gewend zijn hun fiets op het Leidseplein te parkeren, als ze de stad in gaan. En er zijn toeristen die het liefst de huurfiets strak voor de coffeeshop plaatsen. De kaartjes die op de fietsen worden geplaatst vliegen er doorheen. Ruud zegt dat het ook even zal duren voordat de mensen hun fietsen op de juiste plek zullen plaatsen.

Vacature BOA Zuid Holland

Door de werkzaamheden is het extra belangrijk dat deze straat vrij blijft van fietsen en scooters

Er is altijd wat te doen en altijd wat te zien op het plein. “Je bent als toezichthouder een lopend VVV-kantoor. Ze zien je blauwe uniform en ze vragen dan van alles. Bijvoorbeeld waar het Rembrandtplein is, of waar ze hun auto mogen parkeren.” zegt Ruud. Toen we even later de straat op liepen werd Ruud al twee keer aangesproken door mensen met vragen. Dat Ruuds baan een sociale is werd meteen duidelijk.

Op mijn vraag of hij anderen zou aanraden via MB-ALL dit werk te doen reageert Ruud nuchter: “Ja, maar je moet zelf wel gemotiveerd zijn om dit werk te doen.”.

Werken in de buitenlucht en het vele sociale contact moet natuurlijk wel bij je passen.

Foto impressie van Ruuds werkplek

MB-ALL is een Great Place to Work; wat houdt dat in?

Sinds de start van de (top) werkgeverslijst in 2003 zijn de criteria gebaseerd op het medewerkersperspectief (gemeten door de Trust Index) en het managementperspectief (gemeten door de Culture Audit). De criteria zorgen ervoor dat niet zomaar iedere deelnemende organisatie  zich een "Great Place to Work" mag noemen, de criteria zijn als volgt:

    • Een score van 70% of hoger op het medewerkersonderzoek naar vertrouwen, trots en plezier (Trust Index)
    • Vereiste respons op het medewerkersonderzoek op basis van een 95% confidence interval
    • Een score van 21 punten of hoger op de negen thema’s uit werkgeversbeleid (Culture Audit)

Indien een organisatie voldoet aan de criteria dan kan de organisatie direct, na de terugkoppeling van de resultaten, het label Great Place to Work Certified dragen. MB-ALL mag zich een heel jaar Great Place to Work noemen, in ieder geval tot de volgende evaulatie. Wij zien dit dan ook als continu kwaliteits- en tevredenheidsproces van onze eigen inschatting en nog waardevoller hoe onze medewerkers dit ervaren.

 

Vacature BOA Zuid Holland
Vacature BOA Zuid Holland

Ruud en zijn team starten om 16.00 ’s middags. Dan gaan ze aan de slag om fout parkeren als in de bovenstaande foto te voorkomen

Vacature BOA Zuid Holland

Een van de fietsenstallingen achter het Leidseplein

Vacature BOA Zuid Holland

Ruud en zijn team plaatsen deze opvallende pionnen verspreid over het gehele plein

Neem als opdrachtgever ook een kijkje op www.mball.nl voor een overzicht van onze diensten.

Bezoekadres

Computerweg 6
3542 DR Utrecht

 

Policies

Contact

Werken@mball.nl
Tel: 0346-58 30 76

Great Place to Work