facebookpixel

Onze fietscoaches in de fietsvrije Eerste van der Helststraat in Amsterdam

Onze fietscoaches in de fietsvrije Eerste van der Helststraat in Amsterdam

Hoe het is om fietscoach in Amsterdam te zijn

Vanaf 12 januari is de Eerste van der Helststraat in Amsterdam fietsvrij. Voor deze blog sprak ik onze fietscoaches Lars en Maurice over hun eerste ervaring als fietscoach. 

De eerste reacties zijn positief. Zowel van de fietscoaches zelf als van de mensen in Amsterdam. “Fijn dat jullie er zijn.” kregen Lars en Maurice te horen. Een mooi compliment. Daarnaast vinden ze het zelf ook leuk om als fietscoach in Amsterdam aan de slag te gaan omdat er altijd wat te doen is. 

“De job als fietscoach in Amsterdam is lekker divers. Mensen zien ons staan in handhaving outfits en komen dan langs om te vragen of ze ergens mogen parkeren of waar bepaalde dingen zijn.” 

De fietscoaches laten weten dat aanwezig zijn in de straat 99% van de tijd al genoeg is: “Mensen weten dat je er niet mag fietsen en stappen vaak vanzelf al af.”. Wanneer dat niet gebeurt spreken de fietscoaches de fietsers aan. 

Naast het handhaven in de fietsvrije Eerste van der Helststraat doen onze coaches ook veel servicegericht werk. Die diversiteit aan taken, samen met de mentaliteit van de bewoners in Amsterdam maakt het voor hen tot een leuke baan.

“Amsterdammers hebben het hart op de tong; ze zijn heel direct. Dat kan ik wel waarderen omdat ik zelf ook direct ben.”

Die directe manier van communiceren is handig bij het werk van een BOA, en zal deze fietscoaches in de toekomst vast helpen wanneer zij hun BOA diploma hebben behaald.

Lars en Maurice zijn namelijk beide bezig met de BOA opleiding van MB-ALL en zien het werken als fietscoach als een mooie kans om ervaring op te doen. Waarom ze ervoor kozen om in Amsterdam te werken? “Amsterdam is lekker druk. Er is altijd wat te doen omdat er altijd mensen zijn. Dat zorgt ervoor dat je lekker bezig bent en dat je nooit weet wat je te wachten staat bij een dienst.” Ik krijg het vermoeden dat Lars en Maurice geen saaie werkdagen tegen zullen komen in Amsterdam. 

Wil jij net als Lars en Maurice de BOA opleiding van MB-ALL volgen? Schrijf je dan in via de website! 

Wist je dat:

  • Wij jaarlijks honderden vacatures en handhaving projecten hebben lopen bij gemeenten in heel Nederland. We jaarlijks met tientallen procenten groeien en maandelijks nieuwe collega handhavers verwelkomen!
  • Collega’s in dit vakgebied vele jaren bij ons werken of steeds weer terugkomen voor bemiddeling naar een andere gemeente!
  • Wij professionals als projectleiders en opleiders in dienst hebben die veelal zelf ook uit de handhaving komen en al onze handhavers kennen en goed kunnen ondersteunen en begeleiden!
  • We regelmatig kennismakingsborrels op HTV scholen en kennismakingsdagen bij MB-ALL organiseren voor iedereen die ons nog niet kent!

 

Vacature BOA Zuid Holland
Vacature BOA Zuid Holland
Vacature BOA Zuid Holland
Neem als opdrachtgever ook een kijkje op www.mball.nl voor een overzicht van onze diensten.

Bezoekadres

Computerweg 6
3542 DR Utrecht

 

Policies

Contact

Werken@mball.nl
Tel: 0346-58 30 76