facebookpixel

MB-ALL biedt zelf RTGB, BOA en PHB opleidingen aan

MB-ALL biedt zelf RTGB, BOA en PHB opleidingen aan

André Vermeulen over de opleidingen van MB-ALL

Vanaf 1 maart 2019 kun je bij MB-ALL de RTGB, BOA en PHB opleiding volgen.
De docent die deze opleidingen geeft is André Vermeulen. André is ex-politieman en tevens IBT/RTGB docent. Hij stelt zich voor:

Mijn naam is André Vermeulen, ik ben 55 jaar oud en ben woonachtig in Rotterdam. Als jonkie ben ik begonnen als beroepsmilitair, en ben daarna werkzaam geweest als bewaarder in de strafgevangenis te Scheveningen. Vervolgens ben ik aangenomen als politieagent in Rotterdam waar ik 10 jaar op straat heb gewerkt.

 

Ik ben daarna 5 jaar werkzaam geweest bij de Aanhoudingseenheid van de ME, waarnaar ik ben gaan werken als vuurwapen- en sportdocent. Door heel Nederland gaf ik weerbaarheidstrainingen en inmiddels ben ik IBT docent voor de handhavers van Rotterdam en omstreken.

 

Vanaf 1 maart 2019 geef ik twee dagen in de week trainingen bij MB-ALL.

Wat je kan verwachten van:

De RTGB opleiding

De RTGB training volgt vaak na de BOA opleiding, wanneer je de bevoegdheid krijgt om geweld aan te mogen wenden en als je bevoegd bent om handboeien te gebruiken. RTGB staat voor Regeling Toetsing Geweldsbeheersing Buitengewoon opsporingsambtenaren. In deze 5-daagse training leer je hoe je als BOA redelijk en gematigd geweld kan aanwenden, hoe je een verdachte aanhoudt en hoe je handboeien veilig aanlegt.

Tevens leer je een gedeelte van de Politiewet en de Ambtsinstructie. Het examen bestaat uit twee delen: een praktijktoets Aanhouden en zelfverdediging (AZV) en een theorietoets Geweldsbeheersing (GB). Deze toets is één jaar geldig en moet ieder jaar gehaald worden om de bevoegdheid te houden om geweld te mogen aanwenden.

 

De PHB opleiding

De PHB opleiding is bedoeld voor BOA’s. Als je in het bezit bent van het certificaat BOA basis, wordt er van je verwacht dat je binnen 5 jaar 4 permanente her- en bijscholingen doet. Normaal gesproken volg je dan ieder jaar 1 cursus. Dan heb je, mocht dat nodig zijn, 1 jaar uitloop om een herkansing te doen voor een onderdeel dat je niet gehaald hebt. Als je alle her- en bijscholingen hebt gehaald wordt je BOA certificaat na 5 jaar verlengt.

De permanente her- en bijscholingen bestaan uit PHB 1, 2, 3 en 4.

PHB1

Dit is de module Wettelijke Kaders Openbare ruimte Generiek (WKORG). Deze module bestaat vooral  uit wettelijke kaders en dwangmiddelen.

PHB2

Dit is de module Wettelijke Kaders Openbare Ruimte Specifiek (WKORS). Hierin wordt vooral de APV en bijzondere wetten behandeld. Denk hierbij onder andere aan de Visserijwet, Drank- en Horecawet, Wegenverkeerswet.

PHB3

In deze module wordt het Sanctionerend Optreden getoetst. Het is helaas nog niet mogelijk om het examen af te leggen met een PDA, dus zal je voor dit examen met pen en papier een combibon uitschrijven en inleveren.

PHB4

Als vierde en laatste PHB is er de module Dienstverlening en calamiteiten. Hierin wordt in het examen van jou verwacht dat je doortastend kunt optreden bij een calamiteit en dat je dienstverlenend kunt optreden. Van 1 van de gebeurtenissen wordt verwacht dat je een duidelijk rapport kunt opstellen, voorzien van alle benodigde informatie.

Voor alle PHB’s wordt 3 dagen getraind.

 

De BOA opleiding

De BOA basis opleiding duurt 8 weken, waarin alle informatie en uitleg wordt gegeven voor het behalen van de landelijke EXtH toets rechtskennis en de toets Gespreks- en benaderingstechniek. Het examen rechtskennis bestaat uit de onderdelen Staatsrecht, Wettelijke kaders, Materieel en Formeel strafrechten. In dit onderdeel leer je hoe het rechtssysteem in Nederland in elkaar zit, en besteed je veel aandacht aan Strafrecht. We beantwoorden vragen als: Welke bevoegdheden heeft de BOA? En: Voor welke strafbare feiten mag de BOA opsporen? Alle onderwerpen die we behandelen zijn onderbouwd met voorbeelden en filmpjes uit de praktijk. Ook oefen je in rollenspellen op het opmaken van de combibon.

Reken voor de zelfstudie op ongeveer 2 uur per dag. Iedere lesdag maak je een tussen toets om te kijken of je de stof voldoende hebt geleerd. Nadat je dit certificaat hebt gehaald kan je in Nederland als BOA werken. Hierna kan je kiezen in welk domein je zou willen werken. Bijvoorbeeld op straat, bij het openbaar vervoer of zelfs als milieu inspecteur.

Meer informatie over de BOA opleiding van MB-ALL vind je via de onderstaande knop.

Wist je dat:

  • Wij jaarlijks honderden vacatures en handhaving projecten hebben lopen bij gemeenten in heel Nederland. We jaarlijks met tientallen procenten groeien en maandelijks nieuwe collega handhavers verwelkomen!
  • Collega’s in dit vakgebied vele jaren bij ons werken of steeds weer terugkomen voor bemiddeling naar een andere gemeente!
  • Wij professionals als projectleiders en opleiders in dienst hebben die veelal zelf ook uit de handhaving komen en al onze handhavers kennen en goed kunnen ondersteunen en begeleiden!
  • We regelmatig kennismakingsborrels op HTV scholen en kennismakingsdagen bij MB-ALL organiseren voor iedereen die ons nog niet kent!

 

Vacature BOA Zuid Holland
Vacature BOA Zuid Holland
Vacature BOA Zuid Holland
Neem als opdrachtgever ook een kijkje op www.mball.nl voor een overzicht van onze diensten.

Bezoekadres

Computerweg 6
3542 DR Utrecht

 

Policies

Contact

Werken@mball.nl
Tel: 0346-58 30 76