Inzet undercover-handhavers voor aanpak ‘boot proppers’
De inzet van undercover-handhavers
Sinds oktober jl. zetten wij, in opdracht van gemeente Amsterdam (stadsdeel Centrum), undercover-handhavers in voor de aanpak van ‘boot proppers’. Toeristen in de grachtengordel worden steeds vaker benaderd om te gaan varen in rondvaartboten. Dit gebeurt veelal door mooie, jonge mensen, ook wel ‘bootbabes’ genoemd. Het is verboden om op de openbare weg diensten tegen betaling aan te bieden.
Vier tot zes BOA’s in burger worden ingezet om in de weekenden de proppers op heterdaad te betrappen. Dit gebeurt in samenwerking met Waternet. Daarbij is ook het vaargedrag van de rondvaartschippers, zoals ongeoorloofd aanmeren, een punt van aandacht in controlerondes.
Gemeente Amsterdam is erg tevreden over de inzet van onze BOA’s en de opdracht wordt dan ook de komende tijd voortgezet.
MB-ALL is een Great Place to Work; wat houdt dat in?
Sinds de start van de (top) werkgeverslijst in 2003 zijn de criteria gebaseerd op het medewerkersperspectief (gemeten door de Trust Index) en het managementperspectief (gemeten door de Culture Audit). De criteria zorgen ervoor dat niet zomaar iedere deelnemende organisatie zich een "Great Place to Work" mag noemen, de criteria zijn als volgt:
- Een score van 70% of hoger op het medewerkersonderzoek naar vertrouwen, trots en plezier (Trust Index)
- Vereiste respons op het medewerkersonderzoek op basis van een 95% confidence interval
- Een score van 21 punten of hoger op de negen thema’s uit werkgeversbeleid (Culture Audit)
Indien een organisatie voldoet aan de criteria dan kan de organisatie direct, na de terugkoppeling van de resultaten, het label Great Place to Work Certified dragen. MB-ALL mag zich een heel jaar Great Place to Work noemen, in ieder geval tot de volgende evaulatie. Wij zien dit dan ook als continu kwaliteits- en tevredenheidsproces van onze eigen inschatting en nog waardevoller hoe onze medewerkers dit ervaren.