facebookpixel

Als handhaver werken in Amsterdam

Als handhaver werken in Amsterdam

Michael vertelde in zijn vorige blog over zijn ervaring met de opleiding tot handhaver. Nadat hij zijn BOA-getuigschrift behaalde ging hij aan de slag in onze dynamische hoofdstad: Amsterdam.

De eerste drie weken zitten er alweer bijna op. Een mooie gelegenheid om terug te blikken hoe dat ging, beëdigd worden als BOA. Ook verteld Michael in deze blog hoe hij het tot nu toe vindt om als handhaver in Amsterdam te werken.

Na twee dagen als toezichthouder al beëdigd

Tijdens mijn dagdienst als toezichthouder ben ik met mijn collega en tevens mijn mentor Ramon naar het hoofdbureau van de politie Amsterdam gereden. Die dag werd ik beëdigd. Op het hoofdbureau keken wij eerst met een groep van 15 personen naar een introductiefilmpje en gingen daarna de grote zaal in.

Daar werd een mooi en serieus verhaal verteld door de korpschef. Hierna werd iedereen één voor één naar voren geroepen. Je gaat dan tegenover deze beste man staan en zegt hem precies na. “Dat verklaar en beloof ik.” Dit waren de laatste woorden van de eed. En tegelijkertijd ook de belangrijke eerste woorden van de mooie toekomst die ik tegemoet ga.

 

Afsluiter van het harde leren

Een echte afsluiter van al het harde leren, alle dagen, de tijd en moeite die ik de afgelopen tijd heb gedaan om dit punt te kunnen bereiken. Wat een mooie ervaring was dat!

Hierna kreeg ik ook de epauletten met de welbekende drie kruisjes van Amsterdam en mijn eigen BOA pas, een setje Handboeien en van mijn projectleider Ad van MB-ALL en een goodiebag met daarin onder andere een zonnebril, een paar pennen, pepermunt en natuurlijk de officiële BOA-legitimatie houder.

 

Er valt nog zo veel te leren

Daarna begint natuurlijk pas het echte werk. Ik mag nu alles in de praktijk gaan brengen. Laten zien wat ik in al die tijd geleerd heb. Echter kom ik er wel achter dat wat ik geleerd heb pas een piepklein onderdeel is van al het werk.

Zo`n groot dik boek, al die dagen school, alle toetsen en examens die daarbij horen. Het is pas het begin, maar zeker de moeite waard. Ik heb uiteraard wel nog ervaring mogen opdoen in mijn eerdere, tijdelijke, baantjes binnen de handhaving en het werk dat ik hiervoor heb gedaan.

 

Behulpzame collega’s

Het gaat mij tot nu toe goed en erg leuk af. Mijn collega`s in Amsterdam Noord zijn onwijs behulpzaam en doen er ook echt alles aan om mij zaken als gedumpt afval, verschillende soorten parkeerovertredingen, wildkampeerders, slapers en het hele werkgebied duidelijk uit te leggen.
Zij helpen mij deze af te handelen en te laten zien.

Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken die bij mijn werk horen, maar om jullie een beetje een beeld te geven zijn dit wel de belangrijke zaken die er dagelijks spelen. Elke dag leer je weer wat nieuws. Dit werk gaat nooit vervelen!

 

Elke dag weer wat anders

 Ook heb ik al veel afwisselende taken gekregen, elke dag is anders en elke dag zie je weer nieuwe mensen, toeristen, bewoners en ondernemers. De ene dag zit je lekker op de fiets terwijl je de volgende dag in de auto zit en het kan zo maar zijn dat je de volgende dag weer op een boot zit. Zo afwisselend is het.

Net als de evenementen die er in deze grote stad zijn. Afgelopen week had ik mijn eerste weekenddienst en was ik aanwezig tijdens de Gay Pride. Twee dagen heb ik veel plezier gehad op twee verschillende locaties. Er hing een mooie en leuke sfeer in de binnenstad met weinig onregelmatigheden. Gewoon een onwijs mooi feest voor iedereen. Daarnaast heb ik weer veel nieuwe ervaringen en leermomenten opgedaan.

We zijn nu bijna drie weken verder en ik mag wel zeggen dat ik het onwijs naar mijn zin heb en erg blij ben dat ik in deze leuke grote stad als Amsterdam mag werken en heb mogen aansluiten bij een ontzettend leuke groep collega`s van het team Noord.

 

Heb jij nog geen BOA-getuigschrift maar zou jij net als Michael als handhaver jouw steentje willen bijdragen aan een veilige en leefbare omgeving? Bekijk dan onze boa opleiding.

 

Wist je dat:

  • Wij jaarlijks honderden vacatures en handhaving projecten hebben lopen bij gemeenten in heel Nederland. We jaarlijks met tientallen procenten groeien en maandelijks nieuwe collega handhavers verwelkomen!
  • Collega’s in dit vakgebied vele jaren bij ons werken of steeds weer terugkomen voor bemiddeling naar een andere gemeente!
  • Wij professionals als projectleiders en opleiders in dienst hebben die veelal zelf ook uit de handhaving komen en al onze handhavers kennen en goed kunnen ondersteunen en begeleiden!
  • We regelmatig kennismakingsborrels op HTV scholen en kennismakingsdagen bij MB-ALL organiseren voor iedereen die ons nog niet kent!

 

Neem als opdrachtgever ook een kijkje op www.mball.nl voor een overzicht van onze diensten.

Bezoekadres

Computerweg 6
3542 DR Utrecht

 

Policies

Contact

Werken@mball.nl
Tel: 0346-58 30 76